Індивідуальне завдання за темою 6. Розробка регіональної програми розвитку туризму розвитку.


Тема: Регіональні програми розвитку туризму у Харківській області.

Завдання: Розробка регіональної програми розвитку.

План роботи:

1.     Проаналізувати загальний стан туристичної сфери у Харкові та Харківській області.

2.     Вибрати вид туризму⃰, який ви вважаєте перспективним для даного регіону та проаналізувати: його показники, конкурентні переваги, становище у порівнянні з іншими видами туризму, туристичні потоки саме за цим видом туризму (за наявності даних), прибутковість у попередньому році, SWOT-аналіз (сильні та слабкі сторони є чинниками внутрішнього впливу, можливості та погрози – група зовнішніх, міждержавних та міжнародних чинників) і т.ін.

3.     Визначити чи існує державна цільова  чи регіональна програма з даного напрямку туризму. Якщо так, яким чином реалізується, її переваги та недоліки.

4.     Запропонувати регіональну програму розвитку з конкретного виду туризму. Виділити проблему (на розв’язання якої направлена програма), ціли, завдання, ресурсне забезпечення, напрямки діяльності та заходи,  очікувані результати. Скласти паспорт програми.

 

 

 

Примітка: Ви можете також проаналізувати державну політику у сфері туризму за напрямами: територіального розвитку, євроінтеграції,  зайнятості, екології, контролю та безпеки, інфраструктури, підприємництва, інновацій, науки та освіти.