Einschreibeoptionen

                                                                                     Навчальна дисципліна

                                                                        «Організація та методи вибіркових обстежень»

Відмінною рисою дисципліни є практична спрямованість на отримання фундаментальних знань з формування й обробки даних за умов вибіркового обстеження, що відповідає міжнародним вимогам роботи з базами даних.

Мета навчальної дисципліни – набуття професійних компетентностей на основі поєднання теоретичних знань та практичних навичок щодо формування вибіркових сукупностей, результати обстеження яких спроможні забезпечити необхідну точність даних з мінімальними витратами.

Задачею вивчення дисципліни є оволодіння основними підходами щодо техніки проведення вибіркових обстежень будь-якого організаційного рівня . А саме:

визначення ролі вибіркового методу в системі методів статистичного дослідження;

виокремлення загальних принципів організації вибіркового обстеження у відповідності до виду економічної діяльності;

визначення відмінностей вибіркового спостереження в системі інформаційного забезпечення дослідження;

оволодіння технікою формування вибіркової сукупності та методами розрахунку вибіркових показників.

Предмет навчальної дисципліни - методологічні засади формування вибіркових сукупностей, оцінювання та коригування результатів вибіркових обстежень.

Професійні компетентності, які отримують студенти після вивчення навчальної дисципліни:

-                     здатність вибору інструменту обробки економічних даних у відповідності з поставленою задачею, аналізу результатів розрахунків та обгрунтування отриманих висновків;

-                     здатність аналізувати й інтерпретувати фінансову, бухгалтерську та іншу інформацію, що міститься у звітності підприємств різних форм власності (організацій, установ) й використовувати отримані відомості для прийняття управлінських рішень;

-                     здатність визначати рівень ефективності вибіркової сукупності;

-                     здатність здійснювати порівняльний аналіз принципів вибірки в залежності від наявного інформаційного матеріалу.


Selbsteinschreibung (Студент)