Enrolment options

Курс “Процеси і апарати харчових виробництв” є спеціальним перехідним курсом від загально інженерного циклу дисциплін до спеціальних дисциплін для інженерів - технологів і механіків харчових виробництв.

Метою курсу – “Процеси і апарати харчових виробництв” є вивчення теорії основних процесів переробних і харчових виробництв, рушійних сил, під дією яких вони протікають, а також будови, принципу дії та методів розрахунку машин та апаратів, що їх реалізують.

Курс розглядає основи технологічних  процесів (механічних, гідромеханічних, теплових та масообмінних), особливості їх проведення у харчових виробництвах, конструкції основних апаратів та установок, методи їх розрахунку. Він базується на знаннях, що отримані студентами при вивченні суміжних дисциплін – хімії, фізики,  математики, механіки, теплотехніки, інженерної графіки.

Задача вивчення дисципліни.

Основне завдання курсу полягає в ознайомленні студентів з процесами і апаратами, які є загальними для всіх харчових технологій. Курс є теоретичною основою для вивчення харчових технологій.

В результаті вивчення дисципліни “Процеси і апарати харчових виробництв” студенти – майбутні інженери-механіки харчових виробництв

Повинні знати:

-         основні закономірності протікання процесів харчових виробництв та принципи організації їх проведення;

-         будову та принцип дії основних машин і апаратів, в яких здійснюються технологічні процеси;

-         методики розрахунку процесів та апаратів харчових виробництв;

-         закономірності масштабного переходу від лабораторних процесів та апаратів до їх промислових аналогів.

Також студенти повинні вміти:

-         проводити аналіз та розрахунок процесів та апаратів харчових виробництв;

-         оцінювати основні техніко – економічні характеристики харчового обладнання;

-         виявляти резерви підвищення ефективності процесів та удосконалення конструкцій апаратів харчових виробництв;

-         володіти основами наукових досліджень, необхідних для винахідницької та раціоналізаторської роботи.


Guests cannot access this course. Please log in.