Вивчення курсу "Екотехнології у ресторанному та крафтовому бізнесі" передбачає орієнтування
студентів на те, що екологічність є характерною ознакою сучасного світу.
Застосування екологічних технологій у ресторанному бізнесі підвищує
конкурентоспроможність підприємств, сприяє залученню більшої кількості відвідувачів
і, відповідно, прибутковості підприємства. Персонал ресторанних закладів є важливою
складовою кінцевого продукту, отже якість обслуговування гостей залежить від
майстерності та володіння сучасними еко-інноваційними методами надання послуг у
ресторанному бізнесі.
Комплексне розуміння необхідності впровадження екологічних процесів, які
швидко змінюються у сучасному бізнесі, сприяє підвищенню професійної
компетентності фахівців.
Об'єктом вивчення дисципліни є екологічні технології харчових продуктів
функціонального призначення, еко-інноваційні технології створення стандартів сервісу та
інноваційні форми надання професійних послуг у закладах ресторанного господарства
сучасних форматів і концепцій, інновації у використанні просторових ресурсів закладів
ресторанного господарства.
Предметом курсу "Інноваційні ресторанні технології" є вивчення:
- екологічних технологій, які є актуальними на сучасному етапі для господарської
діяльності на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу, інновації у обслуговуванні,
управлінні персоналом та виробничою діяльністю суб'єктів господарювання;
- новітніх еко-концепцій закладів ресторанного господарства, авангардних еко-технологій
харчування, харчових продуктів функціонального призначення, новітніх стандартів
сервісу та форм надання професійних послуг, нової філософії підходу до створення і
пропозиції меню, сучасних напрямів і наукових концепцій використання просторових,
продовольчих та трудових ресурсів закладів ресторанного господарства.
Метою вивчення курсу є отримання студентами теоретичних знань, здобуття
навичок самостійної практичної діяльності, необхідним фахівцям ресторанного бізнесу;
набуття умінь самостійно працювати з навчальною , спеціальною літературою та
статистичними матеріалами, робити узагальнення та висновки.
Завдання дисципліни є теоретична і практична підготовка студентів з наступних
питань:
- сутність екологічних технологій у ресторанному бізнесі;
- умови, що необхідні для впровадження еко-інновацій;
- життєвий цикл еко-інновацій;
- соціальні наслідки від запровадження еко-інновацій;
- особливості впровадження та розповсюдження еко-інновацій;
- еко-інноваційні технології у службі прийому та розміщення ;
- еко-інновації у архітектурних та дизайнерських рішеннях будівлі ресторану та готелю
і приміщень;
- еко-інноваційні технології як запорука підвищення конкурентоспроможності
підприємств ресторанного бізнесу.

- Лектор: Андрій Анатолійович Івашура