Опції зарахування

Навчальна дисципліна "Статистичне моделювання і прогнозування" – один з вибіркових курсів підготовки економістів. Ця дисципліна  заснована на фундаменті знань по таких дисциплінах, як теорія математичної статистики і випадкових процесів, імітаційне моделювання, методи прогнозування і аналіз часових рядів, економетричне моделювання. 

Метарозширення та поглиблення теоретичних знань і прикладних вмінь і навичок щодо прогнозування соціально-економічних процесів та моделювання складних систем за допомогою статистичних методів та моделей. 

Предметом навчальної дисципліни є: теоретичні та практичні питання щодо розробки прогнозів та побудови моделей в умовах ринкової економіки на підставі широкого використання сукупності економіко-математичних методів і моделей. 

Основними задачами навчальної дисципліни є: визначення основних особливостей моделювання та прогнозування складних соціально-економічних систем; ознайомлення з існуючими статистичними методами та моделями; дослідження соціально-економічних процесів за допомогою, економетричних моделей, моделей кластерного та дискримінантного аналізів, багатофакторних індексних моделей, аналіз слабко формалізованих ситуацій за допомогою експертного аналізу.

Гості не можуть отримати доступ до цього курсу. Будь ласка, увійдіть.