Опції зарахування

Метою навчальної дисципліни є придбання майбутніми фахівцями в сфері економіки компетентностей у галузі системного аналізу категорії активного ризику, оволодіння методологічними засадами, методичними підходами та інструментарієм сучасної ризикології, тобто спектром спеціальних економіко-математичних методів оцінювання та моделювання ризику. Для досягнення поставленої мети програма дисципліни містить питання, що охоплюють загальну характеристику поняття «економічний ризик», джерела його виникнення, класифікацію ризиків по різних класифікаційних ознаках, проблеми оцінки й обліку ризику при ухваленні рішення на різних рівнях економічного керування, методи кількісних оцінок економічного ризику, застосування методів суб'єктивних оцінок у вимірі ризику, моделювання економічного ризику тощо.

Завдання дисципліни набуття навичок щодо оцінки та аналізу ступеня ризикованості прийняття управлінських рішень для забез-печення ефективного управління підприємством, що функціонує в умовах нестабільного зовнішнього середовища.

Предметом вивчення дисципліни є теоретичні і практичні питання аналізу економічного ризику, математичні методи і моделювання поведінки економічних систем з урахуванням ризику.

Професійні компетентності, які отримують студенти після вивчення навчальної дисципліни

1) Здатність до цілісного уявлення про вплив ризику на діяльність вітчизняних підприємств та організацій, що функціонують у конкурентному зовнішньому оточенні.

2)Здатність до визначення джерел виникнення економіч-ного ризику та класифікації видів ризику, що впливають на прийняття управлінського рішення з функціонування підприємства/організації.

3)Здатність оцінювати ризик операцій/проектів на підставі визначення корисності проектів та ймовірності настання ризику.

4)Здатність щодо кількісної оцінки ризику за допомогою економіко-математичних методів загального характеру.

5)Здатність приймати оптимальні управлінські рішення з використанням різноманітних критеріїв теорії ігор.

6)Здатність щодо кількісної оцінки ризику за допомогою економіко-математичних методів спеціального характеру.

7)Здатність розробляти управлінські заходи для зменшення впливу конкретного ризику на діяльність підприємства.


Гості не можуть отримати доступ до цього курсу. Будь ласка, увійдіть.