Enrolment options

Актуальність. Організаційні заходи відіграють важливу роль у створенні надійного механізму захисту інформації, так як можливості несанкціонованого використання конфіденційних відомостей найчастіше обумовлені не тільки технічними аспектами, а й зловмисними діями, а також недбальством, недбалістю, халатністю користувачів або обслуговуючого персоналу, що ігнорує елементарні правила захисту. Закони та нормативні акти виконуються тільки в тому випадку, якщо вони підкріплюються організаторською діяльністю відповідних структур, що створюються в державі, відомствах, установах і організаціях. Під час розгляду питань захисту інформації така діяльність розглядається як організаційні методи забезпечення. В інформаційних системах організаційні заходи виконують стрижневу роль в реалізації комплексної системи захисту інформації. Тільки за їх допомогою можливе об'єднання на правовій основі інженерно-технічних, програмно-апаратних, криптографічних та інших засобів захисту інформації в єдину комплексну систему.

Предметом вивчення дисципліни є процедури, методи та засоби організаційного забезпечення діяльності щодо інформаційної безпеки.

Об'єктом вивчення дисципліни є організаційне забезпечення захисту інформації.

Мета навчальної дисципліни «Організаційне забезпечення захисту інформації» – формування теоретичних знань щодо організаційного забезпечення діяльності з захисту інформації, такої як: аналіз і оцінка інформаційної безпеки об'єкта щодо його організаційного забезпечення; організації керування загрозами; реагування на інциденти; організації і забезпечення режиму таємності; підбору, розстановки і роботи з кадрами.

Результатами вивчення дисципліни є отримання знань, вмінь та навичок з організаційного забезпечення діяльності з захисту інформації, такої як: аналіз і оцінка інформаційної безпеки об'єкта щодо його організаційного забезпечення; організації керування загрозами; реагування на інциденти; організації і забезпечення режиму таємності; підбору, розстановки і роботи з кадрами.


Guests cannot access this course. Please log in.