Enrolment options

Програма вивчення базової навчальної дисципліни «Актуальні проблеми моделювання економіки» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки магістра зі спеціальності 051 «Економіка» за освітньою програмою «Економічна кібернетика».

Предметом вивчення навчальної дисципліни є сукупність сучасних економіко-математичних методів і моделей, що дозволять поліпшити аналіз кількісних та якісних параметрів функціонування макроекономічних і мікроекономічних систем.

Програма навчальної дисципліни складається з таких змістових модулів:

1. Актуальні проблеми моделювання фінансових процесів.

2. Актуальні проблеми моделювання сучасних соціально-економічних систем.

 

Метою викладання навчальної дисципліни “Актуальні проблеми моделювання економіки» є формування системи теоретичних знань із сучасних проблем створення систем аналізу та прогнозування складних соціально-економічних об’єктів і процесів, прикладних умінь і навичок у використанні економіко-математичного апарату, інструментарію та методології оцінювання, аналізу й управління складними макро- та мікроекономічними системами.

Основними завданнями вивчення дисципліни “Актуальні проблеми моделювання економіки» є оволодіння практичними навичками прийняття рішень у процесі управління економічною, фінансовою діяльністю в умовах нестаціонарного зовнішнього середовища та обмеженості ресурсів за допомогою використання сучасних економіко-математичних методів і моделей.

Під час вивчення навчальної дисципліни “Актуальні проблеми моделювання економіки» студенти мають вивчати теоретичний матеріал, виконувати лабораторні роботи, проходити тести, виконати ІДЗ, написати колоквіуми.

Guests cannot access this course. Please log in.