Опції зарахування

Актуальність. Сучасна життєдіяльність людства тісно пов’язана з продукуванням інформації та комунікаціями, що здійснюються за рахунок використання пристроїв, обладнання та програмного забезпечення. Інформаційні технології постали складовою життя усієї цивілізованої частини суспільства і вже стосуються кожної людини, організації та держави. Отже, за відносно короткий проміжок часу ІТ – бізнес з подекуди другорядної галузі, перетворилась на один з головних драйверів світової економіки, ставши каталізатором для тектонічних змін і трансформацій у багатьох інших індустріях.

Об'єкт  навчальної  дисципліни: діяльність в сфері створення і комерційного поширення продуктів і послуг, створених на основі інформаційних технологій.

Предмет  навчальної  дисципліни: принципи та закономірності розвитку технологічного бізнесу,  управлінські  рішення  щодо  організації  та управління компанією  IT-індустрії.

Мета навчальної дисципліни: забезпечення базової профілюючої підготовки за фахом, формування теоретичних знань та практичних навичок, необхідних для створення та забезпечення ефективного функціонування компанії в ІТ – сфері, успішного створення і просування продуктів та послуг.

Завданнями вивчення дисципліни є оволодіння студентами:

-      теоретичними основами ІТ – бізнесу як напрямку підприємницької діяльності;

-      особливостями сучасного стану розвитку світового та вітчизняного ринків інформаційних технологій;

-      механізмами створення та організація діяльності компаній ІТ – бізнесу;

-      навичками структуризації ІТ – бізнесу;

-      інструментарієм оцінки результатів діяльності та прийняття ефективних господарських рішень в ІТ – сфері;

-      методами захисту прав інтелектуальної  власності в ІТ – індустрії.


Компетентності: КС 9. Здатність розробляти бізнес-рішення та оцінювати нові технологічні пропозиції.

Гості не можуть отримати доступ до цього курсу. Будь ласка, увійдіть.