Настройка зачисления на курс

Анотація навчальної дисципліни:

Сучасна концепція стратегічного менеджменту виникла у відповідь на виклики й загрози зовнішнього середовища, посилення його нестабільності, процеси глобалізації та загострення конкуренції. На сьогодні стратегічний менеджмент як система управління та як наука продовжує динамічно розвиватись. Стратегічний менеджмент передбачає розроблення та реалізацію стратегії соціальної  організації, а також управління стратегічними проблемами. Мета стратегічного менеджменту у соціальній сфері полягає у здобутті конкурентних переваг зараз і в довгостроковій перспективі.

Навчальна дисципліни «Стратегічний менеджмент у соціальній сфері» надає можливість студентам здобути знання: місця, ролі та сфер використання стратегічного менеджменту; особливостей використання стратегічного менеджменту в соціадбних організаціях; найбільш поширених та нових підходів до ана­лізу середовища організації, моделей й методів розроблення системи страте­гій у вигляді "стратегічного набору"; особливостей функціонування окре­мих підсистем організації у стратегічному режимі; практичних результатів застосування стратегічного менеджменту.

Вивчення дисципліни дає можливість студентові набути досвіду: визначення місії та цілей організації або його підрозділів; обирання методів формування стратегії підприємства; використання методики обґрунтування стратегічного набору підприємства; виявлення сильних та слабких сторони, можливостей та загроз з боку зов­нішнього середовища підприємства; аналізу конкурентних позицій організації або продукції, яку воно виробляє; формування стратегічних планів різного рівня; розроблення стратегічного порт­феля підприємства; ви­рішення комплексу стратегічних проблем, пов'язаних із цілеспрямованою пе­реорієнтацією підприємств та ін.

Мета навчальної дисципліни – оволодіння сучасними теоретичними основами стратегічного менеджменту та практичними навичками прийняття стратегічних рішень у процесі управління діяльністю та розвитком соціальної організації на ринку.


Самостоятельная запись (Студент)