Options d'inscription

Вміння використовувати сучасні досягнення науково-технічного прогресу є надважливим для кваліфікованого спеціаліста з побудови інформаційних систем та впровадження інформаційних технологій. Одним з трендів останніх років при вирішенні багатьох задач класифікації та кластеризації даних є використання штучних нейронних мереж, які дозволяють досягнути надзвичайної точності, яка іноді сягає точності людської обробки. Наявність багатьох програмних та технічних інструментів створення та навчання штучних нейронних мереж, а також великої кількості доступних наборів даних (датасетів) для навчання мереж на них дозволяє швидко побудувати ефективні моделі для вирішення різноманітних практичних задач. Саме тому розуміння принципів нейромережевої обробки даних надає значні професійні можливості майбутнім фахівцям з інформаційних систем та технологій, скільки вона матимуть інструментарій для вирішення таких задач, які характеризуються значною складністю та невизначеністю.

 Навчальна дисципліна "Нейромережева обробка даних" є базовою навчальною дисципліною та вивчається згідно з навчальним планом підготовки студентів за спеціальністю 126 "Інформаційні системи та технології" першого (бакалаврського) рівня усіх форм навчання. Програму навчальної дисципліни розроблено у відповідності до вимог галузевого стандарту вищої освіти на базі освітньо-професійної програми підготовки бакалавра.

Метою викладання навчальної дисципліни є формування у майбутніх фахівців системи компетентностей з питань застосування нейромережевої обробки даних для розв’язання складних спеціалізованих задач прогнозування, кластеризації та класифікації даних у сфері використання інформаційних технологій.

Auto-inscription (Студент)