Enrolment options

Навчальна дисципліна «Митна політика» проводиться студентам четвертого курсу з метою ознайомлення з сучасним станом митної політики, її історією, проблемами та перспективами розвитку. Митна політика представляє собою систему цілей, принципів, функцій, напрямів, засобів і механізмів діяльності держави, спрямованих на забезпечення національних митних інтересів та безпеки України, регулювання зовнішньої торгівлі та захист внутрішнього ринку, розвиток національної економіки та її інтеграцію до світової економіки, наповнення державного бюджету. Митна політика реалізується через механізми тарифного та нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності; участь у митних союзах, зонах вільної торгівлі та міжнародних договорах (конвенціях) з митних питань; встановлення порядку переміщення товарів через митний кордон України та здійснення їх митного контролю; законодавство України з питань державної митної справи. 

Дисципліна «Митна політика» є в навчальних планах усіх економічних спеціальностей є вибірковою відноситься до циклу природничонаукових та загальноекономічних дисциплін і має за мету надати майбутнім фахівцям теоретичну базу, необхідну для подальшого оволодіння ними дисциплінами професійної підготовки. 

Метою викладання даної навчальної дисципліни є формування у студентів компетентностей щодо розуміння специфіки професійної діяльності у сфері митної політики; вміння розв’язувати спеціалізовані завдання у процесі навчання, що передбачає застосування окремих методів і положень митної політики. 

Для досягнення мети поставлені такі завдання: ознайомлення студентів з особливостями формування та реалізації митної політики, з моделями та інструментами митної політики держави, з структурою органів, які здійснюють митну політику держави, вивчення сутності поняття та характеристики митного адміністрування, митної вартості та порядку її визначення, вивчення основ митного контролю та його організації.


Self enrolment (Студент)