Enrolment options

Сучасний етап розвитку економіки України характеризується нестабільністю умов функціонування підприємств, що зумовлюється підвищенням рівня мобільності зовнішніх чинників і посиленням їх впливу на внутрішнє середовище. Тому ефективна діяльність та подальший розвиток вітчизняних підприємств неможливі без процесу розробки та реалізації стратегії, який повинен вирішувати задачі забезпечення майбутньої життєдіяльності об’єктів господарювання за рахунок постійного додержання балансу їх потенціалу з оточенням. Це свідчить про актуальність стратегічного планування та управління підприємствами України й обумовлює необхідність вивчення теорії та практики даних процесів.

Навчальна дисципліна "Стратегія підприємства" є базовою навчальною дисципліною та вивчається згідно з навчальним планом підготовки фахівців першого освітнього рівня (бакалаврського) спеціальності 051 "Економіка", освітньої програми "Економіка підприємства" для всіх форм навчання.

Мета викладання навчальної дисципліни – формування системи знань і практичних навичок щодо здійснення стратегічного планування, оволодіння навичками та інструментарієм стратегічного аналізу і формування стратегій підприємства.

Для досягнення мети поставлені такі основні завдання:

опанування інструментарію розроблення стратегій підприємства і вибору стратегічних альтернатив;

оволодіння навичок стратегічного мислення та практичного застосування методологічного апарату дисципліни;

оволодіння методом кейс-аналізу, навичками аналітичного обґрунтування розв’язування стратегічних проблем.

Об’єктом навчальної дисципліни є процес розробки та реалізації стратегії підприємства як відкритої організаційно-економічної системи, яка функціонує в умовах високої мобільності зовнішнього середовища.

Предметом навчальної дисципліни є система знань, вмінь, і навичок щодо здійснення стратегічного процесу на підприємстві з метою забезпечення його ефективного функціонування та подальшого розвитку у перспективі.


Self enrolment (Студент)