Enrolment options

Статистика є основним інструментом збирання, обробки й аналізу даних, а також інформаційно-аналітичним забезпеченням прийняття рішень у банківській діяльності. Закріплення в результаті вивчення дисципліни «Статистика банківських процесів» знань з теорії статистики та набуття практичних навичок проведення статистичних досліджень у банківській сфері прияють формуванню компетентного фахівця банківської справи.

Об'єктами навчальної дисципліни «Статистика банківських процесів» є ідентифікація, оцінювання та вивчення закономірностей і взаємозв’язків масових процесів і динамічних явищ у банківській діяльності статистичними методами.

Предмет дисципліни – теоретичні, методичні й прикладні аспекти статистичних досліджень банківських процесів.

Мета навчальної дисципліни: підготовка фахівців, здатних розв’язувати складні спеціалізовані завдання та прикладні проблеми з організації та проведення статистичних досліджень банківських процесів. Для досягнення мети поставлені такі основні завдання: набуття студентом стійких знань у сфері банківської статистики, оволодіння практичними навичками обґрунтування методів статистичних досліджень банківських процесів, розробки планів статистичних спостережень, пошуку, збирання та систематизації банківської статистичної інформації, розрахунку показників банківської статистики, аналізу й інтерпретації результатів дослідження банківських процесів, виявлення статистичних закономірностей, візуалізації результатів статистичних досліджень.

Згідно з вимогами освітньої програми здобувачі освітнього ступеня бакалавра набувають таких компетентностей:

здатність демонструвати поглиблені знання з у сфері банківської статистики;

здатність розробляти плани статистичних спостережень;

здатність вести пошук, збирати та систематизувати банківську статистичну інформацію;

здатність розраховувати показники банківської статистики;

здатність обґрунтовувати методи статистичних досліджень банківських процесів;

здатність використовувати методичний інструментарій прикладної статистики, застосовувати сучасні інформаційно-комп’ютерні технології для обробки даних статистичних спостережень;

здатність аналізувати та інтерпретувати результати дослідження банківських процесів, виявляти статистичні закономірності;

здатність візуально представляти результати статистичних досліджень;

здатність розв’язувати складні спеціалізовані завдання та прикладні проблеми з організації та проведення статистичних досліджень банківських процесів.

Self enrolment (Студент)