Enrolment options

Подано тематичний план навчальної дисципліни й її змістовність за модулями та темами, вміщено плани лекцій і лабораторних занять, матеріал щодо закріплення знань (завдання для самостійної роботи, контрольні запитання), методичні рекомендації та оцінювання знань студентів. Революційні зміни останнього десятиліття, що відбулися в Інтернет-ресурсах, зумовили до об’єднання інформаційних та комп’ютерних мереж в єдиний інформаційний та кібернетичний простір, що спонукало до створення інформаційно-корпоративних мереж на основі Інтернет-технологій, які істотно розширили спектр електронних послуг суспільства в цілому та людині окремо. Як на-слідок, суттєво трансформувалися і загрози такому інформаційному ресурсу, як Інтернет-ресурс (ІР). Загрози безпеці ІР набули ознак гібридності. Прояви ознак гібридності унаслідок одночасного впливу загроз інформаційній безпеці, кібернетичній безпеці (КБ) та безпеці інформації (БІ) на ІР призвели до виникнення явища синергізму, негативні прояви від якого потребують кардинального перегляду концепцій побудови діючих систем безпеки.

Розповсюдження Інтернет-технологій також, безперечно, вимагає добре поставленого захисту інформації яка циркулює і в кіберпросторі. Тому вивчення основних механізмів забезпечення безпеки, захисту програмного забезпечення на всьому циклі його існування приділяється багато уваги.

 Метою викладання дисципліни “Безпека програм та даних” є навчання студентів принципам захисту програмного забезпечення на всьому циклі його існування, дослідженню та використанню сучасних процедур забезпечення основних услуг безпеки інформації в інформаційно-комунікаційних ресурсах Інтернет-технологій та кіберпросторі, що засновані на використанні алгоритмів симетричної та несиметричної криптографії, цифровому підписі та протоколів інфраструктури відкритих ключів (ІВК).


Self enrolment (Студент)