Настройка зачисления на курс

Соціальна економіка займає все вагоміше місце в розвитку українського суспільства, набуває власного обличчя, стає самостійною наукою. Сьогодні соціальна економіка акумулює в собі весь спектр економічних проблем та кризових явищ, які загострилися останнім часом в Україні: поглиблюється рівень розшарування між різними верствами населення; зростає рівень безробіття; збільшується рівень соціальної напруги у суспільстві; знецінюються доходи населення тощо.

Нового значення у сучасних умовах набуває теоретичний аналіз проблем соціальної економіки, коли перед державою постало важливе завдання визначення ефективності шляхів розв'язання суперечностей у соціальній сфері на основі осмислення як світового, так і власного вітчизняного досвіду. Зазначене вище суттєво актуалізує розробку як наукових проблем соціального розвитку, так і їх вивчення та аналіз в навчально-методичному аспекті.

Метою викладення цієї навчальної дисципліни є формування системи теоретичних знань і прикладних вмінь та компетентностей щодо використання методичного апарату та інструментарію соціальної економіки та оволодіння навичками прийняття оптимальних управлінських рішень в умовах ринкових відносин.

Основне завдання навчальної дисципліни – вивчення змісту, напрямків, основних функцій, принципів й механізмів соціальної економіки як невід’ємної складової функціонування демократичної правової соціальної держави; оволодіння питаннями теорії та практики соціально-політичних процесів, а також формування  глибокого розуміння,  цілісного світогляду і навичок системного мислення в галузі соціально-економічного функціонування суспільства, спрямованого на створення умов для розвитку і самореалізації особистості в трансформаційних змінах глобального характеру.

Навчальна дисципліна "Соціальна економіка" є базовою на­вчальною дисципліною, яку вивчають, згідно з навчальним планом підготовки фахівців спеціальності 051 "Економіка" другого (магістерського) рівня.


Студент