Настройка зачисления на курс

Мета навчальної дисципліни -  формування у студентів компетентностей щодо ведення виробничо-господарської діяльності підприємства з метою запобігання кризових явищ з застосуванням методів антикризового менеджменту.
Для досягнення мети поставлені такі основні завдання:
1. Освоєння теоретичних знань щодо наукового передбачення кризових явищ в діяльності підприємства;
3 Визначати можливість, необхідність та основні відмінні особливості антикризової діяльності
2. Обґрунтовувати та здійснювати виробничо-господарську діяльність підставі моніторингу кризових явищ в діяльності  підприємства з використанням інструментів антикризового менеджменту.
3. Визначати основні складові антикризової діяльності підприємства та елементи системи антикризового управління підприємством; розробляти систему заходів щодо запобігання кризового стану підприємства.
4. Вміти теоретично грамотно та послідовно виявляти проблеми (кризи) в діяльності підприємства, аналізувати іх причини та можливі наслідки та розробляти заходи щодо запобігання виникнення криз у майбутньому.
Об’єктом навчальної дисципліни виступають види виробничо-господарської діяльності підприємства, майно та ресурси підприємства, персонал підприємства.
Предметом є загальні закономірності функціонування та розвитку підприємства; принципи та методи ведення антикризової діяльності; методи та інструменти антикризового управління діяльністю підприємства. Предмет пізнання становлять: теорія і практика  ведення антикризової діяльності; методи та форми антикризового управління , формування та використання потенціалу підприємства щодо запобігання кризових явищ; взаємодія всіх видів ресурсів щодо подолання негативних наслідків  кризових явищ та розробка заходів щодо недопущення іх у майбутньому.
До вивчення навчальної дисципліни “Антикризова діяльність підприємства” студент приступає, прослухавши більшість курсів гуманітарного циклу. З фундаментальних навчальних дисциплін студент повинен прослухати “Економіку підприємства”, “Маркетинг”, “Стратегію підприємства”, «Потенціал та розвиток підприємства» та ін. Навчальна дисципліна “Антикризова діяльність підприємства” дає студентам загальні знання  та навички, які будуть розширені у процесі вивчення курсів за спеціальністю та спеціалізаціями.
У процесі навчання студенти отримують необхідні знання під час лекційних занять та виконання практичних завдань. Найбільш складні питання винесено на розгляд і обговорення під час семінарських занять. Також велике значення в процесі вивчення та закріплення знань має самостійна робота студентів.
В результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати:
базові теоретичні положення антикризової діяльності підприємства;
сутність та відмінні особливості антикризової діяльності;
економіко-правові аспекти антикризової діяльності підприємства;
механізми запобігання банкрутства підприємств;
методи діагностики кризових явищ в діяльності підприємства;
сутність та особливості формування загальної антикризової стратегії; принципи вибору функціональних антикризових стратегій;
сутність механізмів фінансової стабілізації та санації підприємства;
механізми антикризового управляння та методику розробки антикризової програми підприємства
вміти, в змозі продемонструвати:
виявляти і досліджувати кризи та кризові явища в виробничо-господарській діяльності підприємства, ;
результати ідентифікації та аналізу ключових проблем на підприємстві;
результати діагностики ймовірності настання банкрутства підприємства;
результати оцінки прогнозування та аналізу господарських рішень з точки зору антикризового управління;
визначати умови та спосіб застосування базової та функціональних антикризових стратегій;
визначати механізми фінансової стабілізації та методи пошуку резервів по відновленню платоспроможності підприємства;
результати розробки антикризової програми підприємства.
При викладанні навчальної дисципліни «Антикризове управління» основна увага приділяється оволодінню студентами таких професійних компетентностей як використовувати базові теоретичні положення щодо ведення антикризової діяльності підприємства, розробляти систему антикризового  управління підприємства та проводити оцінку ефективності її функціонування.


Самостоятельная запись (Студент)