Опції зарахування

Сучасний етап розвитку виробництва характеризується необхідністю вирішення нових завдань, обумовлених зміною умов функціонування вітчизняних підприємств, які потребують подальшого удосконалення механізму управління та планування їх діяльності. Планування як функція управління підприємством є основою прийняття управлінських рішень і становить розроблення цілей та завдань управління підприємством, а також визначення заходів реалізації планів щодо досягнення поставлених цілей. З іншого боку планування є формою внутрішнього узгодження різноманітних чинників, що впливають на ефективність виробничої та гос­подарчої діяльності підприємства, таких, як: обґрунтованість вироб­ничої програми, раціональність ресурсного забезпечення, методи збуту продукції та ін. Все це обумовлює необхідність вивчення теорії та практики планування і контролю діяльності підприємств у ринкових умовах господарювання.

Навчальна дисципліна "Планування і контроль на підприємстві" є базовою навчальною дисципліною та вивчається згідно з навчальним планом підготовки фахівців освітнього ступеня "бакалавр" напряму підготовки 6.030504 "Економіка підприємства" для всіх форм навчання.
Об'єктом навчальної дисципліни є процес планування і контролю діяльності підприємства як відкритої організаційно-економічної системи, яка функціонує в умовах ринкових відносин.
Предметом навчальної дисципліни є форми і методи розроблення та реалізації поточних і оперативно-календарних планів, принципи їх взаємозв'язку із загальною стратегією підприємства.

Метою викладання даної навчальної дисципліни є формування системи знань і практичних навичок із методології розроблення перспектив­них і поточних планів діяльності підприємства та контролю їх виконання.

Для досягнення мети поставлені такі основні завдання:

опанування форм, методів і процесу планування і контролю;

вивчення структури і технології розроблення типових планів щодо економічного і соціального розвитку підприємства;

оволодіння методами і інструментарієм розрахунку системи показ­ників підприємства та оптимізації виробничої програми;

отримання практичних навичок щодо розроблення поточного плану підприємства та окремих його розділів.

Професійні компетентності, які отримують студенти після вивчення навчальної дисципліни:

планування виробничої програми підприємства та розроблення планів її ресурсного забезпечення з урахуванням методології планування;

розроблення планів розвитку підприємства та оцінювання їх економічної ефективності.


Гості не можуть отримати доступ до цього курсу. Будь ласка, увійдіть.