Опції зарахування

Ринкова економіка формує нові вимоги до підприємства, що обумов­лено необхідністю гнучко реагувати на зміни ринкової ситуації, яка не завжди сприяє процвітанню. Усе ширше визнано необхідність у свідомому управлінні змінами на основі науково обґрунтованої процедури їхнього передбачення. Сучасним інструментом розвитку підприємства в умовах змін у зовнішньому середовищі, що наростають, і пов'язаної із цим невизначеності є система стратегічного управління. 

Навчальна дисципліни "Стратегічне управління" охоплює всі аспекти діяльності ор­ганізацій, які функціонують у складному, дина­мічному, невизначеному середовищі. Це обумовлено тим, що подальший розвиток самостійності підприємств, формування ринкових відносин, струк­турна перебудова народного господарства та інші зміни потре­бують нових підходів до управління підприємствами.

Метою викладання цієї навчальної дисципліни є формування систе­ми професійних компетентностей щодо сутності й особливостей стратегічного управління на під­приємстві; закладання основи знань теоретико-методологічних аспектів та навичок у практичному застосуванні прийомів і методів формулювання стратегій; розроблення стратегічних планів, проектів і програм; створення системи стратегічного управління та забез­печення її ефективного функціонування в динамічному ринково­му середовищі; ознайомлення з вітчизняним та зарубіжним дос­відом застосування стратегічного управління.

Основне завдання навчальної дисципліни – оволодіння навичками у прийнятті оптимальних стратегічних управлінських рішень в умовах ринкових відносин.

Навчальна дисципліна "Стратегічне управління" є базовою на­вчальною дисципліною, яку вивчають, згідно з навчальним планом підготовки фахівців спеціальності 051 "Економіка" другого (магістерського) рівня.


Студент
weter
weter
weter
weter