Enrolment options

В світі існує багато технологій і способів передачі інформації між її користувачами. Останнім часом для цього все частіше застосовуються бездротові мережі, які розгортаються в аеропортах, університетах, готелях, ресторанах, на підприємствах та служать для підключення користувачів до мережі; об’єднання просторово рознесених підмереж в одну загальну мережу там, де кабельне з’єднання підмереж неможливе або небажане; підключення до мереж провайдерів інтернет-послуг замість використання виділених дротових ліній.

Разом з цим, поява і активне поширення послуг бездротового зв’язку  вивели на перший план питання забезпечення захисту бехдротових мереж та способи захисту даних в них від проявів стороннього впливу, оскільки комунікаційні сигнали при їх розповсюдженні через радіоефір легкодоступні для перехоплення.

Метою навчальної дисципліни «Безпека та аудит бездротових та рухомих мереж» є формування у студентів уміння вирішувати завдання адміністрування бездротових та рухомих мереж і систем, застосовувати нормативно-правові, організаційні та технічні процедури при роботі бездротових та рухомих мереж, розробляти та використовувати засоби пртидії незаконному втручанню в роботу даного типу мереж.

Результатами вивчення дисципліни є придбання навичок з проведення організації дальності роботи бездротових каналів зв'язку, проектування та планування бездротових мереж та забезпечення їх безперебійного та захищеного функціонування.


Guests cannot access this course. Please log in.