Options d'inscription

Навчальна дисципліна «Візуалізація фінансових даних» відноситься до групи вибіркових дисциплін підготовки магістрів. Знання, отримані в результаті її вивчення, допоможуть студентам вирішувати широке коло завдань – візуального кодування табличних масивів фінансової інформації до реалізації панелі моніторингу фінансових показників в онлайн-просторі.

Метою вивчення навчальної дисципліни «Візуалізація фінансових даних» є формування у студентів поглиблених знань і навичок щодо існуючих інформаційних систем і технологій обробки та обліку фінансової інформації, їх раціонального використання, а також практичних навичок ефективного застосування сучасних інформаційних технологій у процесі здійснення фінансової-економічної діяльності підприємств і організацій.

Завдання навчальної дисципліни «Візуалізація фінансових даних» полягає у вивченні теоретичних та практичних аспектів вибору і застосування конкретних засобів та інструментів для візуалізації результатів аналізу фінансово-економічної інформації, формуванні теоретичних і практичних знань з побудови візуалізацій із використанням табличних баз даних, формуванні знань із питань пошуку та реалізації панелей моніторингу фінансових даних сучасними інструментами та в онлайн-просторі.

Об′єктом навчальної дисципліни є програмні продукти та інструменти, що забезпечують обробку та візуалізацію фінансово-економічної інформації.

Предметом даної навчальної дисципліни є процес вивчення інформаційних систем та технологій, що використовуються для обробки економічної статистичної інформації із відкритих баз даних, фінансової інформації на підприємствах та в установах.

 Згідно з вимогами освітньої програми здобувачі освітнього ступеня магістра після вивчення навчальної дисципліни набувають таких компетентностей:

здатність здійснювати вибору інфографіки для візуалізації фінансових даних;

розуміння та здатність до обґрунтування прийняття конкретних засобів для візуального кодування фінансових даних та його оцінювати ефективність його реалізації;

здатність приймати рішення щодо використання інструментів реалізації графічного дизайну з урахуванням особливостей фінансових даних;

вміння здійснювати вибір сучасних інструментів створення візуалізації фінансових даних.



Самостійний запис