Опції зарахування

Навчальна дисципліна Вступ до фаху (модуль «Фізика») є базовою навчальною дисципліною та вивчається згідно з навчальним планом підготовки фахівців освітнього ступеню «бакалавр» за спеціальністю 124 «Системний аналіз», спеціальністю 125 «Кібербезпека та захист інформації» та спеціальністю 126 «Інформаційні системи та технології») денної форми навчання.

Фізика належить до числа фундаментальних наук, що становлять основу теоретичної підготовки фахівців різних напрямів, і грає роль тієї бази, без якої неможлива успішна діяльність в будь-якій області сучасної науки і техніки. Найважливіші досягнення фізики складають фундаментальну базу сучасних наукоємних технологій, що відносяться до спеціальностей: 124 «Системний аналіз», 125 «Кібербезпека та захист інформації» і 126 «Інформаційні системи та технології». У наш час знання з фізики і засновані на них сучасні технології формують новий спосіб життя, і високоосвічена людина не може дистанціюватися від фундаментальних знань про навколишній світ, не ризикуючи виявитися безпорадним в професійній діяльності. Фізика як основа сучасного природознавства і головна його складова має велике значення у формуванні наукового світогляду фахівця з сучасного обладнання. Зокрема, без знання фізики неможливо зрозуміти, глибоко засвоїти і розвивати новітні комп'ютерні та комп'ютеризовані технології.

Важливо розуміти також, що без розуміння сутності фізичних процесів, які лежать в основі будь-яких технологій, неможливо ефективно вирішувати завдання щодо їхнього розвитку. Тому фахівець повинен добре знати основи фізики, вміти творчо застосовувати фізичні закономірності у своїй практичній діяльності. З цієї причини логічним є вивчення навчальної дисципліни під назвою «Вступ до фаху (модуль «Фізика»).

Подано тематичний план навчальної дисципліни та її зміст за темами. Вміщено плани лекцій і лабораторних робіт, матеріал щодо закріплення знань (самостійну роботу, контрольні запитання), критерії оцінювання знань, професійні компетентності, якими повинен володіти студент після вивчення дисципліни.

Мета навчальної дисципліни: формування у студентів системи теоретичних знань, прикладних вмінь щодо використання базових фундаментальних фізичних понять, практичної роботи з широким колом сучасних електротехнічних і електронних пристроїв, розвитку самостійного мислення у студентів, необхідних для їх майбутньої професійної діяльності при забезпеченні реалізації комп’ютеризованих технологій за спеціальностями: 124 «Системний аналіз», 125 «Кібербезпека та захист інформації» та 126 «Інформаційні системи та технології») денної форми навчання.

Гості не можуть отримати доступ до цього курсу. Будь ласка, увійдіть.