Enrolment options

Навчальна дисципліна «Історія та теорія дипломатії» є вибірковою дисципліною та вивчається згідно з навчальним планом підготовки фахівців освітнього рівня «бакалавр» спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» всіх форм навчання та спрямована на вивчення особливостей дипломатії в історичному розвитку, ознайомлення з основними видами дипломатичної діяльності.

Актуальність вивчення історії та теорії дипломатії пов’язана із зростанням ролі дипломатії на початку ХХІ ст. у вирішенні глобальних проблем сучасності та визначається необхідністю розуміння історичних етапів розвитку дипломатії, появи дипломатичних представництв. Ознайомлення із специфічними галузями дипломатії, міжнародними нормативно-правовими актами, що регулюють дипломатичну діяльність, принципами дипломатичної служби, дають можливість розширити знання про місце дипломатії в зовнішній політиці держав та міжнародних відносинах. Опанування дисципліни «Історія та теорія дипломатії» підвищить рівень компетенції фахівців-міжнародників з питань, що стосуються дипломатії зовнішньополітичних відомств різних країн світу; отримані знання і навички дозволять достойно представляти Україну та міжнародній арені в ролі дипломата.

Метою навчальної дисципліни є формування у здобувачів освіти компетентності про основні характеристики, особливості та тенденції розвитку світової та української дипломатії; вивчення історичних і теоретичних аспектів дипломатичної діяльності, ознайомлення з практикою дипломатичних служб різних держав та міжнародно-правовим забезпеченням дипломатичної роботи.

Головними завданнями курсу є:

·                формування компетентності щодо основних етапів і особливостей зародження та розвитку дипломатії;

·                вивчення вітчизняного та зарубіжного досвіду організації і функціонування дипломатичної служби;

·                ознайомлення з міжнародними нормами регулювання дипломатичної діяльності;

·                аналіз основних тенденцій розвитку сучасної дипломатії;

·                формування вмінь та набуття практичних навичок щодо діяльності дипломатичних представництв.

Предметом дисципліни є історичні та теоретичні аспекти дипломатичної діяльності.


Guests cannot access this course. Please log in.