Програма вивчення базової навчальної дисципліни «Актуальні проблеми моделювання економіки» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки магістра зі спеціальності 051 «Економіка» за освітньою програмою «Економічна кібернетика».

Предметом вивчення навчальної дисципліни є сукупність сучасних економіко-математичних методів і моделей, що дозволять поліпшити аналіз кількісних та якісних параметрів функціонування макроекономічних і мікроекономічних систем.

Програма навчальної дисципліни складається з таких змістових модулів:

1. Актуальні проблеми моделювання фінансових процесів.

2. Актуальні проблеми моделювання сучасних соціально-економічних систем.

 

Метою викладання навчальної дисципліни “Актуальні проблеми моделювання економіки» є формування системи теоретичних знань із сучасних проблем створення систем аналізу та прогнозування складних соціально-економічних об’єктів і процесів, прикладних умінь і навичок у використанні економіко-математичного апарату, інструментарію та методології оцінювання, аналізу й управління складними макро- та мікроекономічними системами.

Основними завданнями вивчення дисципліни “Актуальні проблеми моделювання економіки» є оволодіння практичними навичками прийняття рішень у процесі управління економічною, фінансовою діяльністю в умовах нестаціонарного зовнішнього середовища та обмеженості ресурсів за допомогою використання сучасних економіко-математичних методів і моделей.

Під час вивчення навчальної дисципліни “Актуальні проблеми моделювання економіки» студенти мають вивчати теоретичний матеріал, виконувати лабораторні роботи, проходити тести, виконати ІДЗ, написати колоквіуми.