Навчальна дисципліна «Товарознавство» є однією з професійно орієнтованих дисциплін для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».

Товарознавство вивчає властивості товарів (споживчі, фізичні, хімічні та біохімічні) та їх зміни на всіх етапах: від виробничих підприємств до кінцевого споживача. Також вивчає послуги як товар у різних сферах діяльності, зокрема у готельно-ресторанній справі. Товарознавство аналізує стан і перспективи розвитку відповідного сегмента ринку, класифікацію товарів на асортиментні групи та інші структурні елементи нижчих рівнів

Метою навчальної дисципліни «Товарознавство» є формування спеціальних знань щодо товарознавчих характеристик і властивостей продовольчих та непродовольчих товарів; набуття навичок управління їх асортиментом і якістю, що є необхідним для успішної діяльності фахівців в готельно-ресторанному господарстві в умовах сьогодення.

Завданням навчальної дисципліни є:

-          вивчення теоретичних основ товарознавства;

-       знайомство з основними показниками якості продукції та методами її визначення, які використовуються в сучасному товарознавстві;

-       ознайомлення з нормативною документацією, що визначає показники якості товарів;

-       вивчення класифікації, асортименту, властивостей продовольчих та непродовольчих товарів;

-       вивчення умов і правил пакування, маркування, зберігання та перевезення товарів.

Предметом навчальної дисципліни є споживча цінність товару.