Активна інтеграція України у міжнародний бізнес-простір, зміцнення співробітництва із зарубіжними стратегічними партнерами, залучення іноземних інвестицій в економіку нашої держави обумовлює необхідність створення оптимальних умов для формування професійних здібностей фахівців з міжнародної економіки на рівні міжнародних стандартів та вимог, забезпечення їх конкурентоспроможності на ринку праці, набуття студентами знань і вмінь з управління міжнародним бізнесом та реалізації їх у майбутній професійній діяльності. В умовах турбулентності зовнішнього середовища та прискорення темпів цифровізації суспільства неможливо уявити розвиток міжнародного підприємництва без використання результатів бізнес-аналізу та швидкого впровадження їх в реальні проекти. Актуальність навчальної дисципліни «Міжнародний бізнес-аналіз» обґрунтована необхідністю приймати рішення щодо розвитку міжнародного бізнесу на підставі якісно проведених аналітичних досліджень.

Метою викладання навчальної дисципліни «Міжнародний бізнес-аналіз» є формування теоретичних знань та вироблення практичних навичок, необхідних для професійної діяльності в сфері міжнародного бізнес-аналізу та аналітичного оцінювання економічних процесів з метою підтримки прийняття управлінських рішень із застосуванням сучасних методів та інструментів моделювання бізнес-процесів, знаходження оптимальних рішень для успішного ведення бізнес-процесів та здійснення аналізу бізнес-середовища міжнародних і національних компаній.

Компетентності та результати навчання за дисципліною

Компетентності

Результати навчання

Здатність застосовувати науковий, аналітичний, методичний інструментарій для управління економічною діяльністю.

Формулювати, аналізувати та синтезувати рішення науково- практичних проблем на абстрактному рівні шляхом декомпозиції їх на складові.

Демонструвати навички самостійно приймати рішення, лідерські навички та уміння працювати в команді.

Проводити дослідження, генерувати нові ідеї, здійснювати інноваційну діяльність.

Вибирати та використовувати необхідний науковий, методичний і аналітичний інструментарій для управління економічною діяльністю.

Здатність використовувати сучасні інформаційні технології та економіко-математичні методи і моделі для дослідження економічних та соціальних процесів.

Обґрунтовувати рішення в умовах невизначеності, що потребують застосування нових підходів та економіко-математичного моделювання та прогнозування.

Застосовувати сучасні інформаційні технології у соціально-економічних дослідженнях.

Здатність обґрунтовувати управлінські рішення щодо ефективного розвитку суб’єктів господарювання.

Обґрунтовувати управлінські рішення щодо ефективного розвитку суб’єктів господарювання.

Здатність збирати, аналізувати та обробляти статистичні дані, науково-аналітичні матеріали, які необхідні для розв’язання комплексних економічних завдань.

Збирати, обробляти та аналізувати статистичні дані, науково-аналітичні матеріали, необхідні для вирішення комплексних економічних завдань.

Здатність оцінювати можливі ризики, соціально-економічні наслідки управлінських рішень.

Оцінювати можливі ризики, соціально-економічні наслідки управлінських рішень.