Анотація    

Курсова робота є самостійною теоретико-дослідницькою роботою студента, що входить до освітньої програми підготовки бакалавра зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Виконання курсової роботи є складовою освітнього процесу. 

    Мета курсової роботи – поглибити теоретичні знання, набуті студентами в процесі вивчення дисципліни і виробити вміння застосовувати їх у практичному вирішенні питань організації прийому та обслуговування споживачів на підприємствах готельного господарства. 

    Виконання курсової роботи сприяє більш глибокому засвоєнню студентами навчальної дисципліни, спонукає їх ґрунтовно вивчати законодавчі акти з питань організації роботи підприємств готельного господарства, спеціальні наукові видання, у яких розглядають ці питання в умовах ринкової економіки. Виконуючи курсову роботу, студент має змогу виявити свої знання із загальнотеоретичних, фундаментальних і професійно орієнтованих дисциплін, які розкривають теоретичні основи та практичні питання організації прийому й обслуговування споживачів на підприємствах готельного господарства, а також практичні навички проведення досліджень організації закладів готельного господарства, аналізувати організаційно-економічні показники підприємства, визначати основні напрями вдосконалення організації прийому та обслуговування споживачів на підприємстві, розробляти заходи щодо підвищення ефективності роботи підприємства готельного господарства. 

    Під час виконання курсової роботи студент повинен самостійно знайти та вивчити літературу з вибраної теми, здійснити відповідний аналіз статистичних даних підприємства та галузі, показати вміння вирішувати практичні завдання, застосовувати теоретичні положення щодо вирішення конкретних питань з організації прийому та обслуговування споживачів на 6 підприємствах готельного господарства з урахуванням різних форм власності.