Анотація навчальної дисципліни

У сучасних умовах економічної системи України підвищуються вимоги до відповідності рівня підготовки фахівців у закладах вищої освіти вимогам роботодавців, а також до забезпечення конкурентоспроможності випускників на ринку праці.

 Одним із шляхів  вирішення цієї проблеми є впровадження в навчальний процес системи поетапної науково-практичної підготовки майбутніх випускників із послідовним нарощуванням рівня професійних знань та практичних навичок.

«Вступ до фаху» – це сукупність знань про систему вищої освіти в Україні і світі, фахову підготовку та майбутню професію, академічну доброчесність, зміст та характеристику обраної у вищій школі спеціальності.

Навчальна дисципліна  «Вступ до фаху» є особливо актуальною для студентів першого курсу. Вона надає можливість ознайомитися з навчальним процесом, отримати практичну інформацію щодо основних організаційних моментів, ознайомитися з майбутньою сферою діяльності, підготовитися до подальшого  навчання в університеті, сприяє формуванню у студентів загальних знань про специфіку організації вищої освіти  в Україні  і в ХНЕУ ім. С. Кузнеця в умовах Європейської кредитно-трансферної системи (ECTS).

Метою навчальної дисципліни «Вступ до фаху» є формування загального уявлення про систему вищої освіти в Україні та світі, а також про зміст та практичну спрямованість професії менеджера у різних сферах економіки, отримання студентами знань, які необхідні для виконання службових обов'язків майбутніх спеціалістів у міжнародному бізнесі.

Завдання вивчення дисципліни «Вступ до фаху» полягають у  формуванні  у студентів сучасного мислення та чіткого  уявлення про обрану спеціальність; ознайомленні з особливостями майбутньої професії і її змістом. 

Предметом вивчення дисципліни «Вступ до фаху» є сукупність теоретичних та практичних рекомендації із технології опанування студентами обраної спеціальності у ХНЕУ ім. С. Кузнеця, а також специфіка навчальної діяльності студента та особливості майбутньої професійної діяльності в міжнародній сфері.