Метою навчальної дисципліни «Інновації у ресторанному бізнесі» є формування фахових компетентностей щодо інноваційної діяльності та інноваційного продукту в сфері ресторанного бізнесу, основаних на результатах наукових досліджень у галузі; навичок самостійного опанування новими знаннями, інноваційного управління, нових інформаційних технологій просування та продажу послуг, а також розробки та впровадження системи інноваційних управлінських рішень в діяльність підприємств ресторанного бізнесу та забезпечення їх динамічного розвитку шляхом генерування та впровадження інноваційних рішень. 

Завданнями навчальної дисципліни є: – формування знань, необхідних для організації роботи закладів ресторанного бізнесу; – засвоєння теоретичних основ організації функціонування підприємств ресторанного господарства на ринку;

– розроблення інноваційних моделей у сфері ресторанного бізнесу, основаних на результатах наукових досліджень; – використання набутих знань щодо впровадження інноваційних технологій у процес обслуговування споживачів у закладах ресторанного господарства; – оцінювання рівню обслуговування споживачів у різних типах підприємств ресторанного господарства з точки зору змін оточуючого середовища; – здійснення успішної діяльності на ринку ресторанних послуг