Enrolment options

Завданням дисципліни «Алгоритмічне забезпечення інтелектуальних інформаційних систем» є формування навичок та компетентностей в галузі розробки алгоритмічного забезпечення інтелектуальних інформаційних систем (ІІС). Викладання дисципліна передбачає розширення та поглиблення знань про системи, які володіють можливостями розв’язання інтелектуальних задач; вивчення загальних принципів побудови та функціонування ІІС, методів алгоритмізації та моделювання актів інтелектуальної діяльності; отримання практичних навичок розробки та впровадження програмних засобів з елементами штучного інтелекту.

Предметом вивчення дисципліни є алгоритми, які застосовуються під час розробки ІІС, методологія та інструментальні засоби логічного програмування, принципи, моделі та технології проектування ІІС.

Мета навчальної дисципліни «Алгоритмічне забезпечення інтелектуальних інформаційних систем» – формування систематизованих знань про основні моделі, методи та засоби, які використовуються під час розробки ІІС, ознайомлення здобувачів освіти з основними алгоритмами пошуку рішень, які використовуються в ІІС, що дозволить їм робити обґрунтований вибір засобів під час вирішення практичних завдань, а також розробляти та впроваджувати експертні системи раціональним шляхом.

Результатами вивчення дисципліни є системні знання та практичні навички в області розробки та застосування алгоритмічних моделей, методів побудови алгоритмів обробки великих обсягів даних, теорії машинного навчання та створення експертних систем.


Guests cannot access this course. Please log in.