Enrolment options

Анотація навчальної дисципліни:

Однією із сучасних методологій організаційного управління в умовах ринку є проектний менеджмент. Різноманіття проектів, з якими приходиться зіштовхуватися в реальному житті, надзвичайно велике. Вони можуть відрізнятися предметною областю, ступенем складності і т. ін. Так, як проекти можуть розглядатися: будівництво житлового будинку чи промислового об'єкта, створення нової організації, підготовка і підписання контракту.

Зростання масштабів проектів, часова обмеженість їхньої тривалості, обмеженість необхідних ресурсів, неповторність, комплексність викликали необхідність розробки спеціальних методів планування, контролю термінів виконання й організації, взаємодії виконавців проекту. Прискоренню процесу розвитку методів управління проектами зробило і широке впровадження обчислювальної техніки для обробки даних.

Проектний менеджмент сформувався як особлива професійна сфера діяльності і самостійна дисципліна. У якості останньої проектний менеджмент розглядається як систематична дисципліна, що поєднує як спеціальні знання, що визначаються тією сферою діяльності, до якої відноситься проект, так і знання, отримані унаслідок вивчення загальних закономірностей, властивих проектам усіх сфер діяльності.

Предметом вивчення навчальної дисципліни є сукупність методів розробки, аналізу і реалізації проектних рішень.

Основними завданнями вивчення даної навчальної дисципліни є оволодіння практичними навичками проектного аналізу та прийняття рішень у процесі управління проектами в умовах нестаціонарного зовнішнього середовища та обмеженості ресурсів за допомогою використання сучасних економіко-математичних методів і моделей та пакетів прикладних програм.

Мета навчальної дисципліни: формування системи теоретичних знань і практичних навичок з методології управління проектами, сучасних проблем аналізу і синтезу проектів.


Самостоятельная запись