Вступ до фаху – нормативна дисципліна, яка розкриває можливості, напрями діяльності, необхідність кібербезпеки. Кібербезпека – дискусійна сфера діяльності. Деякі джерела звужують його сферу застосування, стверджуючи, що насправді це лише частина інформаційної безпеки, яка стосується лише середовища комп'ютерних мереж (іноді навіть згадується лише Інтернет). А інші, навпаки, розширюють тему кібербезпеки, і мають для цього підстави – адже кіберпростір охоплює комп’ютерні мережі, і всі пристрої, які в цих мережах працюють, і всю комп’ютерну техніку, і людей, які використовують ці технології та пристрої.

Предметом вивчення дисципліни є базові визначення та поняття кібербезпеки, методології, методи, способи кібербезпеки.

Об'єктами вивчення виступають основні поняття та термінологія кібербезпеки, сфери інформаційної безпеки.

Мета навчальної дисципліни – досягнення фундаментального уявлення про сутність спеціальності, правила та принципи роботи в інформаційному середовищі, вміння застосовувати відповідні методології, методи, способи під час вирішення завдань професійної діяльності.

Результатами вивчення дисципліни є надбання вміння і навичок із застосування правил та принципів роботи в інформаційному середовищі, відповідних методологій, методів, способів під час вирішення завдань професійної діяльності.