Кваліфікаційний іспит за спеціальністю є комплексним іспитом, що включає теоретичну (тестові завдання та відкрите питання) та практичну частини. До складу тестових завдань внесені питання за наступними нормативними навчальними дисциплінами: Адміністративне право, Адміністративне процесуальне право, Господарське процесуальне право, Конституційне право, Кримінальне право, Кримінальне процесуальне право, Право Європейського Союзу, Цивільне право, Цивільне процесуальне право. Відкрите питання та практична частина направлені на перевірку компетентностей, здобутих під час вивчення навчальної дисципліни Господарське право.

Форма проведення – письмова.

Кваліфікаційний іспит за спеціальністю «Право» повинен визначати рівень засвоєння студентами знань та здатність вирішувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми у галузі професійної правничої діяльності.

Цілі кваліфікаційного іспиту зумовлюють і його функції. Головною з них є контроль та оцінка рівня знань, отриманих студентом протягом чотирьох років навчання. Реалізація цієї функції передбачає перевірку знань правових доктрин, принципів і правових інститутів та здатності їх застосовувати у практичних ситуаціях.