«Менеджмент організацій» є обов’язковою дисципліною освітньої програми «Бізнесадміністрування» другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 073 «Менеджмент». 

 Дисципліна «Менеджмент організацій» розглядає дію всіх функцій менеджменту організації як єдине ціле в їх взаємозв'язку і взаємообумовленості. 

Мета навчальної дисципліни: підготовка висококваліфікованих фахівців з менеджменту та бізнес-адміністрування, здатних на основі поєднання фундаментальних знань, умінь, навичок, комунікації вирішувати складні комплексні проблеми, координувати функції управління операціями, бізнес-процесами, фінансами, маркетингом, персоналом для досягнення цілей бізнесу, використовувати та створювати інноваційний управлінський інструментарій, проводити дослідження та приймати рішення в умовах невизначеності. 

Об'єкт вивчення: управління організаціями та їх підрозділами. 

 Теоретичний зміст предметної області:

 - парадигми, закони, закономірності; 

- принципи, історичні передумови розвитку менеджменту; 

- концепції системного, ситуаційного, адаптивного, антисипативного, антикризового, інноваційного, проектного менеджменту тощо; 

- функції, методи, технології та управлінські рішення у менеджменті.

Предметом вивчення дисципліни є інтегрована сукупність управлінських відносин у підсистемах організації, її стосунки із зовнішнім середовищем, використання властивостей систем в управлінні підприємством.

Компетентності та результати навчання за дисципліною

Компетентності

Результати навчання

1

2

ЗК 2. Здатність до спілкуватися з представниками інших професійних груп різного рівня (з експертами з інших галузей знань/видів економічної діяльності).

РН 7. Організовувати та здійснювати ефективні комунікації всередині колективу, з представниками різних професійних груп та в міжнародному контексті.


 

ЗК 4. Здатність мотивувати людей та рухатися до спільної мети.

РН 12. Вміти делегувати повноваження та керівництво організацією (підрозділом).

СК 5. Здатність створювати та організовувати ефективні комунікації в процесі управління.

СК 7. Здатність розробляти проекти, управляти ними, виявляти ініціативу та підприємливість.

СК 10. Здатність до управління організацією та її розвитком.

СК 1. Здатність обирати та використовувати концепції, методи та інструментарій менеджменту, в тому числі у відповідності до визначених цілей та міжнародних стандартів.

РН 3. Проектувати ефективні системи управління організаціями.

СК 3. Здатність до саморозвитку, навчання впродовж життя та ефективного самоменеджменту.

РН 11. Забезпечувати особистий професійний розвиток та планування власного часу.