Навчальна дисципліна «Інформатика і комп’ютерна техніка» вивчається на протязі двох семестрів студентами першого курсу за навчальним планом напряму спеціальності 186 «Видавництво та поліграфія» усіх форм навчання. 

Дисципліна належить до групи нормативних дисциплін та вивчається згідно з навчальним планом підготовки фахівців першого освітнього рівня («бакалавр»). Навчальна дисципліна «Інформатика і комп’ютерна техніка» забезпечує підготовку студентів до майбутньої професійної діяльності в умовах інформатизації суспільства. 

Дисципліна готує студентів до вивчення взаємопов'язаних професійно-орієнтованих і спеціальних питань комп'ютеризованого поліграфічного видавництва, до використання отриманих знань при підготовці курсових, кваліфікаційних робіт, дипломних проектів, при розв’язанні практичних задач. 

Мета навчальної дисципліни: придбання студентами необхідних теоретичних основ і практичних навичок використання сучасних інформаційних технологій для розв'язання різноманітних задач в практичній діяльності за фахом, формування у студентів сучасного рівня інформаційної та комп'ютерної культури, спроможності самостійно використовувати отримані знання при вивченні нових програмних продуктів в практичній роботі, підготовка кваліфікованих користувачів персонального комп'ютера, що володіють основними теоретичними положеннями, методами і практичними прийомами аналізу і обробки комп'ютерної інформації, що мають уявлення і вміють професіонально працювати з сучасними програмними продуктами.