Шановні студенти третього магістерського рівня підготовки!

Education

До Вашої уваги надається базова навчальна дисципліна 

"Сучасні методи і технології обробки інформації в освіті".

Дисципліна містить теоретичні і практичні знання про якісні та кількісні властивості освітніх систем, оцінку взаємозв’язку кількісних показників розвитку освітньої галузі, а також побудову економетричних моделей, що апроксимують освітні процеси у вітчизняному та європейському просторі.

Мета навчальної дисципліни є розширення та поглиблення теоретичних знань та набуття професійних компетентностей здобувачами освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії щодо обробки кількісної та якісної інформації освітніх процесів сучасними методами і інформаційними технологіями.

       Сучасні методи і технології обробки інформації в освіті – це порівняно новий напрям статистичної науки, що утворився від поєднання, математики, економічної статистики та економетрики. Завдання дисципліни в межах економетрики полягає не лише в тому, щоб виявляти закони та зв’язки, які об’єктивно існують, а й описувати їх математичними методами. Економічна статистика акумулює всю інформацію про процеси, що відбуваються в реальному освітньому просторі, та уособлюють практичний досвід.
       Навчальна дисципліна «Сучасні методи і технології обробки інформації в освіті» є базовою навчальною дисципліною та вивчається згідно з навчальним планом підготовки здобувачів спеціальності 011 «Науки про освіту» денної форми навчання. Вона містить теоретичні і практичні знання про якісні та кількісні властивості освітніх систем, оцінку взаємозв’язку кількісних показників розвитку освітньої галузі, а також економетричні моделі освітніх процесів у вітчизняному та європейському просторі.