Персональна навчальна система містить всі необхідні методичні матеріали для вивчення курсу «Адміністрування фінанової діяльності суб’єктів господарювання».
Курс передбачає вивчення 11 тем, кожна з яких підкріплена текстом лекції, матеріалами для практичних занять. Окрема увага приділена самостійній роботі в межах кожної теми (опрацювання питань, що виносяться на самостійне вивчення, забезпечує більш глибоке розуміння матеріалу та оволодіння додатковими компетенціями).
В процесі вивчення дисципліни «Адміністрування фінанової діяльності суб’єктів господарювання» студенти за кожною темою формують певний перелік компетенцій, які наведено окремо для кожної теми.




Навчальну дисципліну “ Адміністрування фінанової діяльності суб’єктів господарювання ” віднесено до групи освітньо-професійних дисциплін підготовки бакалаврів за спеціальністю – 6.050100 “Фінанси”.
Мета навчальної дисципліни – надання бакалаврам необхідних теоретичних основ, методичних рекомендацій і практичних навичок щодо фінансування діяльності суб’єктів господарювання різних органі-заційно-правових форм.
З метою кращого засвоєння навчального матеріалу дисципліни студенти повинні до його початку опанувати знаннями та навичками, отриманими при вивченні дисциплін „Макроекономіка", „Мікроекономіка", „Економіка підприємства", «Гроші та кредит», „Фінанси", „Фінансовий ринок", Фінансовий аналіз". У свою чергу знання з даної дисципліни забезпечують успішне засвоєння таких навчальних дисциплін, як “Оцінка бізнесу”, “Управління фінансовою санацією”, «Фінансовий контролінг», “Фінансовий менеджмент” та ін.
В результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати: економічний зміст фінансової діяльності суб'єктів господарювання; форми фінансування підприємств; особливості фінансової діяльності суб’єктів господарювання без створення юридичної особи, приватних підприємств, господарських товариств, кооперативів; склад власного капіталу підприємства, порядок його формування та відображення у фінансової звітності підприємства; внутрішні джерела фінансування підприємств; порядок та методи нарахування дивідендів; форми реорганізації підприємств; методи оцінки доцільності фінансових інвестицій та їх відображення у фінансовій звітності підприємства; особливості фінансової діяльності підприємств у сфері зовнішньоекономічних відносин; підходи до оцінки вартості підприємств; основні види і методи фінансового контролінгу

та вміти: визначити потреби підприємства у капіталі для фінансу-вання його оборотних активів; розрахувати власний капітал суб’єктів господарювання різних організаційно-правових форм у розрізі окремих статей; навести показники першого розділу пасиву балансу під-приємства; визначати величину чистого прибутку підприємства за звіт-ний період та розподіляти його по напрямам використання  на підприємстві;  розрахувати курси акцій акціонерних товариств; визначати параметри корпоративних прав акціонерних товариств при зменшенні та збільшенні їхніх статутних капіталів; розрахувати чистий грошовий потік підприємства, відобразити рух грошових коштів підприємства у звітності;  розрахувати ефективну відсоткову ставку за облігаціями для емітента і для інвестора; складати розподільний та консолідований баланси підприємств при їх реорганізації; оцінити доцільність інвестицій у акції та облігації підприємств та державні  облігації.
3. Набуті знання та вміння можуть бути реалізовані фахівцями в процесі виконання функцій працівника фінансової служби підприємства.
Оволодіння майбутніми бакалаврами теоретичними знаннями та практичними навичками з дисципліни «АФДСГ» має стати підґрунтям для формування у них таких професійних компетецій:
організаційної, що полягає у вмінні:
організовувати роботу щодо залученні на підприємство банківсь-ких кредитів;
організовувати емісію цінних паперів підприємства (акцій та облі-гацій);
організувати процеси фінансового інвестування на підприємстві;
провести реорганізацію підприємства;
організовувати на підприємстві систему фінансово контролінгу;
фінансово-аналітичної, що полягає у вмінні:
оцінити показники власного капіталу підприємства;
оцінити ефективність розподілу прибутку підприємства та його  дивіде-ндної політики;
використовувати звітність як інструмент фінансового аналізу й управління фінансовою діяльністю суб’єкта підприємництва;
оцінити вартість підприємства;
провести аналіз доцільності інвестування коштів в корпоративні та бор-гові фінансові інструменти;
планової, що полягає у вмінні:
визначати потреби підприємства в капіталі для фінансування оборотних активів;
планувати показники дивідендної політики суб’єкта господарювання4
науково-дослідної, що полягає у вмінні:
здійснювати пошук та обробку необхідної інформації для обґрун-тованого прийняття управлінських фінансових рішень;
розробляти пропозиції щодо запровадження в практику фінан-сово-господарської діяльності підприємств результатів наукового дос-лідження.
Оволодіння студентами при вивченні дисципліни «ФДСП» перелі-ченими вище спеціальними компетенціями сприяє формуванню загальних компетенцій, які полягають у здатності застосовувати економічні знання у практичній діяльності суб’єктів господарювання, розробляти рекомендації та пропозиції, спрямовані на підвищення ефективності фінансової діяльності підприємств.