Актуальність. Навчальна дисципліна «Іноземна мова за професійним спрямуванням» скерована на розвиток мовленнєвої компетеції студентів до рівня ретельного та усвідомленого користування  англійської мови у широкому колі реальних ситуацій на міжособистому, професійному та освітньому рівнях. Курс передбачає систематичне засвоєння студентами основних мовленнєвих навичок (письма, читання, активного спілкування та аудіювання) та засвоєння великої кількості спеціалізованих тем, лексичних вправ, фразових дієслів, сталих виразів, ідіом, базових тем за економічною спрямованістю,  що забезпечить можливість вільно орієнтуватися у сучасному діловому англомовному світі.

Мета. Вивчення основ іноземної мови спрямоване на формування та розвиток логічного мислення студентів, їх іншомовних мовних здібностей, різних видів пам’яті, уяви, уміння самостійно працювати з матеріалом. Виховною метою курсу є розвиток професійного світогляду студентів, їх самосвідомості, а також соціальної та економічної активності.

Основним завданням навчальної дисципліни ''Іноземна мова'' є формування у студентів відповідних комунікативних навичок іноземної мови.

Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти повинні сформувати такі компетентності в результаті засвоєння :

Вміння вчитися (складова компетентності навчання упродовж життя).

Лінгвістичні компетентності (лексична, граматична, семантична компетентності, а також фонологічна, орфографічна та орфоепічна компетентності формуються лише на стільки, наскільки це є необхідним для усної та письмової комунікації в рамках академічного та професійного середовища). Мовленнєві вміння (говоріння, читання, письмо, аудіювання) як важливий складник лінгвістичної компетентності.

Соціокультурна компетентність. Професійна комунікативна компетентність. Прагматичні компетентності (дискурсивна, функціональна).