Широка розповсюдженість сучасних гаджетів обумовлює необхідність створення відповідного програмного, інформаційного та технічного забезпечення під ці пристрої. У якості інформаційного та програмного забезпечення мобільних пристроїв виступають різноманітні додатки, які виконують певні функціональні завдання. В даний час операційна система Android є найпопулярнішою платформою для мобільних пристроїв. Різноманітність і широке поширення смартфонів і планшетів різних виробників, що функціонують під управлінням даної платформи, стимулює зростання ринку мобільних додатків, роблячи навички розробки під Android дуже затребуваними на сьогодні. Саме тому актуального значення набуває вивчення особливостей створення додатків для мобільних пристроїв під управлінням операційної системи Android.

Навчальна дисципліна "Проектування додатків для мобільних пристроїв" є обов’язковою навчальною дисципліною та вивчається згідно з навчальним планом підготовки фахівців освітнього ступеня "магістр" спеціальності 186 Видавництво та поліграфія.

Метою вивчення навчальної дисципліни є надання здобувачам вищої освіти сучасних теоретичних знань стосовно загальних особливостей мобільних додатків, а також формування у студентів відповідних компетентностей щодо створення додатків для мобільних пристроїв під управлінням операційної системи Android.

Об'єктом навчальної дисципліни є процес розробки додатків для мобільних пристроїв.

Предметом навчальної дисципліни є інструментальні засоби щодо розробки додатків для мобільних пристроїв.

Завданнями навчальної дисципліни "Проектування додатків для мобільних пристроїв" є:

аналіз поняття та видів мобільних додатків;

дослідження архітектури мобільних додатків;

вивчення особливостей візуалізації інформації для використання у мультимедійних додатках;

опанування основ розробки програм для операційної системи Android;

дослідження програмних засобів роботи з ресурсами;

аналіз механізмів зберігання даних.