Дисципліна «Інформаційні технології» вивчається студентами спеціальності 186 «Видавництво та поліграфія» протягом першого семестру і є методологічною та методичною основою для подальшого опанування студентами технологій і методів розробки мультимедійних електронних видань; організації процесу проектування, а також отримання практичних навичок самостійного опрацювання мультимедійної інформації і подання її у вигляді компонентів мультимедійних електронних видань, наукових знань та технологій, що є основою принципів дії друкарських та до друкарських систем та устаткування.

Дисципліна є методологічною, методичною та інструментальною основою для виконання аналітичної і практичної частин спецкурсів, а також курсових і дипломних робіт.

Особливість даної робочої програми полягає у її орієнтації на різноманітне програмне забезпечення (П3), вивчення якого допомагає сформувати різнобічно підготовленого фахівця. У даному курсі розглядаються основні методи оброблення інформації різних середовищ («звичайного» та мультимедійного), а також апаратні засоби підготовки мультимедійної інформації.

Завдання дисципліни полягає у формуванні знань з апаратних та програмних засобів систем перетворення та обробки інформації у студентів, які навчаються з напрямом спеціальності 186 «Видавництво та поліграфія» усіх форм навчання. У результаті засвоєння дисципліни студенти повинні здобути навички впровадження в експлуатацію систем перетворення та обробки інформації при розробці та експлуатації мультимедійних видань.