Сучасна людина постійно стикається у своєму житті з різноманітними  мультимедійними продуктами. Кожний мультимедійний продукт є композицією різних видів інформації –  тексту, графіки, фото, відео, аудіо, анімації, 3D. Діяльність з організації та упорядкування інформації різної природи називається мультимедійним дизайном.

Навчальна дисципліна «Мультимедійний дизайн та візуалізація даних» присвячена вивченню сучасних тенденцій і базових принципів мультимедійного дизайну, які розглядаються та використовуються на прикладі розроблення моушн-дизайну, відеороликів і динамічної інфографіки.

Перевагою дисципліни є її практична спрямованість. Практичний складник дисципліни пов’язаний із вивченням інструментарію програми Adobe After Effects та його застосуванням задля створення моушн-дизайну, відеороликів і динамічної інфографіки.

Метою викладання навчальної дисципліни "Мультимедійний дизайн та візуалізація даних" є формування в студентів системи знань, умінь і навичок з розроблення моушн-дизайну, відеороликів і динамічної інфографіки засобами Adobe After Effects відповідно до базових принципів і сучасних тенденцій мультимедійного дизайну.

Предметом навчальної дисципліни є базові принципи та сучасні тенденції мультимедійного дизайну, прийоми моушн-дизайну, правила дизайну інфографіки, а також інструментарій Adobe After Effects як засіб створення моушн-дизайну, відеороликів і динамічної інфографіки.

Завдання дисципліни:
поглиблення знань студентів щодо базових принципів і сучасних тенденцій у мультимедійному дизайні;
формування компетентностей студентів щодо
розроблення моушн-дизайну та відеороликів засобами Adobe After Effects;
формування компетентностей студентів щодо створення
динамічної інфографіки засобами Adobe After Effects.

В рамках навчальної дисципліни студенти набудуть знань щодо:
сучасних тенденцій у мультимедійному дизайні;
положень когнітивної теорії мультимедійного дизайну;

загальних принципів створення відеороликів;

загальних принципів дизайну інфографіки.

В результаті опанування дисципліни студенти навчаться створювати за допомогою інструментарію Adobe After Effects:
проєкти з моушн-дизайну;
відеоролики зі спецефектами;
сінемаграфи;
динамічні діаграми.