Вступ до фаху проходить у студентів спеціальності 186 «Видавництво та поліграфія» усіх форм навчання на початку першого семестру і є методологічною і методичною основою для введення їх у курс навчання у вищому навчальному закладі та має на меті полегшення та підвищення ефективності подальшого опанування ними предметної області за напрямом підготовки, організації навчального процесу, а також отримання практичних навичок самостійного опрацювання навчального матеріалу.

Програму вступу до фаху розроблено у відповідності до вимог галузевого стандарту вищої освіти на базі освітньо-професійної програми (ОПП) підготовки бакалавра. Враховано рекомендації положень щодо кредитно-модульної системи організації навчального процесу.

Мета практики полягає у формуванні та розширенні здатності до навчання у вищій школі, креативного мислення та вміння самостійного пошуку навчальної та наукової інформації.

Місце навчальної практики в структурі навчального плану бакалавра. Навчальна практика здійснюється на першому робочому тижні першого семестру та передбачає оволодіння базовими навичками роботи з навчальними матеріалами університету та комп’ютерною технікою.

Протягом практики повинна бути сформована низка компетенцій студентів, основною з яких є організаційно-когнітивна, яка передбачає вміння студента організувати власне навчання в університеті на базі залучення сучасних форм організації навчального процесу та самостійної роботи над завданнями.