Навчальна дисципліна "Технології поліграфічного виробництва" дає загальні поняття про види і конструкцію поліграфічної продукції, основні технологічні процеси її виготовлення, види устаткування, а також знайомить з основними поняттями термінології й одиницями вимірю­вання у видавничо-поліграфічній справі.

Технології поліграфічного виробництва є продуктивною силою полі­графічної галузі й інструментом для виготовлення якісної поліграфічної продукції, а також створюють сприятливі умови для введення авто­матизації поліграфічних технологій, інноваційних рішень у розвитку як видавничих, так і поліграфічних процесів.

Дана навчальна дисципліна дає основу для подальшого поглиб­леного вивчення технології виготовлення друкованої продукції, реклами, пакувань, муль­тимедійних видань.

Навчальна дисципліна є базовою та вивчається згідно з навчаль­ним планом підготовки фахівців освітнього ступеня "бакалавр" напряму підготовки 186 "Видавництво та поліграфія" всіх форм навчання.

 Мета навчальної дисципліни: викладання даної навчальної дисципліни надає студентам теоретичні основи, практичні і методичні рекомендації, а також надання практичних навичок для вивчення дисципліни, а також термінів і одиниць вимірювання поліграфічної продукції.