Курсова робота є завершальним етапом вивчення навчальної дисципліни «Міжнародний бізнес-аналіз». Вона є самостійним дослідженням, узагальнюючим тео-ретичні знання, отримані в процесі вивчення дисципліни, і навички прак-тичної діяльності в реальних організаціях.

Метою підготовки курсової роботи з дисципліни «Міжнародний бізнес-аналіз» є поглиблене й творче самостійне вивчення, закріплення знань з теорії та методології, набуття практичних навичок організації та здійснення бізнес-аналізу при вирішенні конкретних практичних завдань, а також формування вміння самостійно працювати з науковою літературою й оволодівати методами наукового дослідження.

Виконання курсової роботи по дисципліні «Міжнародний бізнес-аналіз» ставить за мету практичне втілення студентом отриманих системних знань з дисципліни «Міжнародний бізнес-аналіз», використання навичок роботи з великим масивом наукової та спеціальної фахової літератури, великих масивів статистичної та аналітичної інформації (іншомо-вної та української), пов'язаної з предметом дослідження, а також  використання набутих раніше теоретичних знань за спеціальністю «Економіка» ОП «Міжнародна економіка». Курсова робота дозволяє здійснити систематизацію та узагальнення отриманих студентами раніше знань, вмінь та навичок та комплексно використати їх під час написання курсової роботи по дисципліні «Міжнародний бізнес-аналіз».