Метою викладання навчальної дисципліни "Моделювання інформаційних систем" є формування системи теоретичних знань і придбання практичних умінь і навичок щодо процесів комп’ютерного проектування інформаційних систем на основі САПР, сучасних технологій та структурно-функціонального підходу; побудови моделей для опису предметної області комп’ютерного проектування – складних систем, об’єктів управління та технологічних процесів різного призначення.

Для досягнення мети поставлені такі основні завдання

формування у студентів компетентностей щодо аналізу предметної області (процесів, систем та об’єктів управління) проектування на основі структурного підходу до комп’ютерного проектування; 

побудова моделей складних систем та об’єктів управління за допомогою методів та інструментів CASE-технологій; 

розроблення інформаційного забезпечення проекту ІС з обґрунтуванням та вибором певних стандартів та СASE-засобів проектування на основі аналізу складних систем та об'єктів управління. 

Об’єктом навчальної дисципліни є об’єкти, системи та процеси, для яких реалізуються інформаційні технології проектування та управління. 

Предметом навчальної дисципліни є методологічні та математичні основи комп'ютерного проектування та інтегровані системи автоматизованого проектування технологічних процесів та складних систем.