Метою навчальної дисципліни «Безпека інтернет речей» є сформувати системне базове уявлення, первинні знання, вміння і навички студентів з технічними та програмними навичками, що необхідні для генерації ідей, проектування, прототипування та представлення бізнес-рішення end-to-end IoT з урахуванням сучасних вимог до безпеки даних в мережах ІоТ. Типове рішення «від кінця до кінця» буде включати в себе датчики та виконавчі механізми, шлюзи, протоколи, з'єднання з дротовою та бездротовою мережею та хмарні послуги, а також засоби та методи забезпечення кібербезпеки.

Завданнями навчальної дисципліни є надбання вміння і навичок з проектування, прототипування, налаштування та тестування мереж ІоТ, створення програмного забезпечення для пристроїв ІоТ, обробки масивів даних в мережах ІоТ, забезпечення захисту від кіберзагроз на рівнях як застосунків, так і електронних компонентів.

Предметом навчальної дисципліни є сучасні системи ІоТІоТ, їх обладнання, мережі, програмне забезпечення та засоби захисту від незаконного втручання в роботу ІоТ.