Мета навчальної практики “Вступ до фаху” – ознайомити здобувачів вищої освіти першого року навчання бакалаврського рівня з основними принципами, формами та методами навчання, допомогти їм гармонійно ввійти до сучасного осітнього середовища, надати інформацію про організацію навчально-виховного процесу та інфраструктурні можливості Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця.

Публічне адміністрування є сферою діяльності, що заслуговує на уважне вивчення внаслідок важливості її для загальної освіти студента.

Засвоєння теоретичних знань та формування професійних компетентностей щодо усвідомлення теоретико-методологічних засад публічного адміністрування, поглибленого розуміння врядування, обґрунтування основних рис держави та з’ясування особливостей публічної адміністрації на державному, регіональному та місцевому рівнях.


Завдання навчальної практики:

• формування системи знань щодо сутності й сучасного значення вищої освіти;

• означення сучасних напрямів розвитку вищої школи в Україні;

• засвоєння основних термінів та понять системи організації навчально-виховного процесу у вищому навчальному закладі України з урахуванням світових освітніх тенденцій;

• формування навичок самостійного й ефективного навчання у вищому навчальному закладі як основи професійної підготовки.

Предмет навчальної практики “Вступ до фаху” становлять одну з складових системи організації професійної підготовки фахівців з вищою освітою.